Federatie Cultuur: reactie op rapport SER en Raad voor Cultuur

Interactieve community Forums Cultuurbeleid in NL Federatie Cultuur: reactie op rapport SER en Raad voor Cultuur

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  Roel van Dongen 10 maanden geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #199

  Roel van Dongen
  Bijdrager

  De Federatie Cultuur is verheugd over de aard en inhoud van het advies van de Sociaal Economische Raad (SER) en de Raad voor Cultuur (RvC) naar aanleiding van de adviesaanvraag naar oplossingsrichtingen voor de arbeidsmarkt in de culturele sector, die wij oktober vorig jaar met de Kunstenbond indienden.
  Wij waarderen de wijze waarop de SER en Raad voor Cultuur in hun advies de kern van de problematiek in de arbeidsmarkt hebben onderzocht. De Federatie herkent de omschreven problemen, die verband houden met een onbalans tussen vraag en aanbod, de economische crisis en de bezuinigingen vanaf 2010. Tevens erkennen wij de ondernemende en wendbare houding van de sector, maar ook de last die cultuurprofessionals ervaren wanneer zij vanuit hun gedrevenheid werk tegen een te lage vergoeding accepteren.
  Het vergroten van de zelfredzaamheid is niet alleen een zaak van de sector zelf, maar ook van het publiek, overheden, ondernemers, organisaties en allen die profijt hebben van de effecten van cultuur. De adviezen, waarin voor de Federatie Cultuur een rol is weggelegd, nemen wij ter harte.

  Zie verder http://federatiecultuur.nl/passie-gewaardeerd-reactie-op-rapport-ser-en-raad-cultuur/

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.